CD 53

Jag känner mig på bättre humör igen. Jag har haft flera stunder då jag känt mig väldigt lyckligt lottad över att ha min fina familj, över att börja få ordning på nya lägenheten som vi flyttade till i januari, och att vi bor i fina områden nära till naturen (och även stan samtidigt). På eftermiddagen efter att jag hade skrivit mitt förra, något frustrerade, inlägg så fick jag starkare utslag på ÄL-stickan. Kunde inte hålla mig igår och testade på förmiddagen redan istället för eftermiddagen och fick ett starkt teststreck, i princip lika starkt som kontrollstrecket. Hittills har jag fått kontrollstreck som varit svagare och teststreck som dykt upp med direkten, och det här var väl inte lika tydligt… På eftermiddagen var det mycket svagare igen, så jag skulle tolka det som att jag missade peaken nånstans mellan 16 och 11 i förrgår och igår. Ska testa nu idag också sen, för att se om det stämmer. Tycker inte jag har särskilt rikliga flytningar, men känner att det spänner i brösten och har ömma bröstvårtor så tror nog att jag har ägglossning. Har lyckats ”få till det” trots att vår 14-månaders inte sover jättebra just nu också, så känns ju bra. Det är svårare att tempa nu än innan, speciellt då sömnen avbryts flera gånger om nätterna, men jag hoppas kunna se en ökning av temperatur snart för att också kunna säga att ägglossning har skett. 

Det är ju krångligare att planera och testa och allt nu med andra barnet, men jag tror att det är bra också. Det går inte att helt och hållet fokusera på verkstaden just nu, för det är mycket annat som tar fokus. På ett bra sätt, också. Distraherar en del från det där olidliga väntandet och att jag känner mig som en inkubator istället för att bara leva på. Det är lättare att faktiskt låta livet rulla på nu, och jag trivs faktiskt väldigt bra med tillvaron just nu. Jag har varit på min andra omgång föräldraledighet i snart en månad nu, och har börjat få in bra rutiner och fått följa lite nya utvecklingar hos sonen på nära håll. Tycker att jag känner mig tryggare och tryggare i mitt föräldraskap också, har en känsla av att jag faktiskt har koll. Mina känslor brukar ju pendla fram och tillbaka och upp och ned ganska rejält, men just nu är det i den positiva delen av pendeln. Bara att passa på och njuta, försöka slappna av, och se vad som händer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s