CD 60: ÄL+7, BIM-7

Så, då var man halvvägs genom de där två veckornas helvetesväntande. Idag känner jag inte så mycket, lite ont om höfterna typ och fortfarande lite öm om brösten. Det där med att inte känna efter eller överanalysera känns ju väldigt avlägset just nu haha, men känns faktiskt bra att inte känna av något särskilt. Det betyder ju åtminstone att jag inte imbillar mig något som inte är där.

Går tillbaka och läser lite från förra gången jag blev gravid. Då hade jag lite värk i nedre delen av magen och kände mig lite illamående på ÄL+5, kände sedan på sin höjd lite öm i brösten på ÄL+7 för att sedan på ÄL+8 få den där konstiga känslan av att det nöp till inifrån i magen, och på ÄL+9 notera att bröstvårtorna var lite knottriga med vita prickar och att själva vårtan var mörkröd och att de var ömma. 
Tycker mig känna igenom mig i hur illamåendet kändes (var bara någon dag nu), och har sedan några dagar tillbaka noterat att mina bröst utöver att vara väldigt ömma också är lite knottriga med vita prickar, bröstvårtan är liksom alltid i givakt och är mörkröd och jag tycker att själva vårtan är lite mer brun än innan. Men sen börjar jag ju att ifrågasätta mig själv lite. Hur såg det egentligen ut innan? Har detta försvunnit efter förra graviditeten? Jag kan inte säga att jag har tänkt så mycket på mina bröst på ett tag (överanalyserade ju vårtans form och sånt när jag försökte få till amningen) men tycker iaf inte att de varit så knallröda för några veckor sen. Sen har jag en känsla i nederdelen av magen nu, tycker att det spänner, ilar, stretchar och kliar lite? Ingen molvärk direkt, men en känsla av att något händer. Inget tydligt nyp denna gång, men kännt att det brännt till och kliat lite på i princip exakt samma punkt flera gånger nu. Kan ju absolut vara så det känns när kroppen förbereder för mens också, och håller på att ”rensa upp” liksom? Det är ju dumt att jag bara känner efter eller noterar vad som händer i min kropp såhär när jag försöker bli gravid. Om jag märker ägglossningen själv så brukar det eventuellt vara lite molvärk men framförallt på äggviteflytningar, sen blir brösten lite ömma och jag börjar bli sugen på choklad typ. Kanske lite molvärk? Jag vet inte… Igår blev jag väldigt sugen på lättsaltade chips, så raka motsatsen till choklad känns det som? 
Men jaa, jag tycker ju att jag märkt av samma saker som när jag blev gravid och mer därtill, men om jag kan gå på det vet jag ju inte. Nu finns det i alla fall en större chans att ägget fäst, så det är ju lite lustigt att jag inte har några direkta symtom längre. Och tror som sagt inte att jag brukar ha särskilt mycket PMS såhär över en vecka i förtid, men aja…

Tänker också att mina appar har räknat på en 14-dagars lutealfas denna gång, senast räknade jag nog med 13 (för ÄL+7 var nämligen BIM-6 då och inte 7) men har samma appar och inte fått några nya bekräftade ägglossningar sedan sist, så vet inte. Men kan ju lika gärna räkna med 14 dagar, lär ju märka om mensen kommer tidigare! Sist hade jag ju även spottings innan jag fick mens (som då inte kom) men nu har jag gått direkt på mens sedan jag fick tillbaka den. Men jag vet ju faktiskt inte när exakt i förhållande till den som jag har haft ägglossning. Jag kommer nog ändå räkna på dagar sedan ägglossningen och inte vänta på att mensen inte kommer pga alldeles för otålig haha. Men om det inte blir nåt denna cykel så får jag ju iaf ett hum om hur lång min lutealfas är numera. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s