CD 9

Nu har jag äntligen slutat blöda! Känns som att jag hade mens i ett halvt århundrade den här gången… Riktig mens hade jag i 6 dagar, men sen hade jag lite spottings efteråt och de där fjösiga blödningarna/spottings 3 dagar innan också. Så på det stora hela blev det några dagar! Igår var det i alla fall inte en endaste tillstymmelse till blod eller ens lite rosa/brunt. Känns som att min kropp höll på med något väldigt underligt förra cykeln, ingen överdrivet tydlig ägglossning eller temphöjning (som jag som sagt får ta med en nypa salt med tanke på att jag mätte vid olika tider och efter olika mycket sömn). Nu har jag i alla fall fått en tydlig dipp i tempen som är lite mer normalt hackig än förra cykeln. 

Får ju ser hur det utvecklar sig. Nu är jag i alla fall med från början, och kommer få koll på hela cykeln, vilket känns bra. Sen är det ju ganska viktigt att hitta ägglossningen nu när jag knaprar rosenrot, för dem ska man ju inte ta mellan ägglossningen och mensen. Men har ju en förhoppning om att den kommer märkas tydligt nu, jag vet ju att kroppen kan ge mig det. Nu med lite hjälp på traven så är jag hoppfull. 

Igår var även min sista arbetsdag för denna vecka, så nu kan jag bara fokusera på att vara hemma i fyra dagar. Nästa vecka jobbar jag bara två dagar, sedan tre, och sen är jag åter mammaledig på heltid + inskolning. Känns rätt överkomligt 🙂 Lite konstigt att hoppa fram och tillbaka och ställa om sig från mammarollen till jobbrollen och sen tillbaka. Sen lyckades min sambo få ont i ryggen i måndags när han var ute med hunden och vred sig lite underligt, så har varit lite stressigt för att jag velat komma hem och avlasta, så har ju både jobbat och varit föräldraledig tisdag-onsdag kändes det som. Lite lustigt. Men nu är det i alla fall fullt fokus på en sak, och jag hoppas att han ska känna sig bättre i ryggen snart! Blir ju lite nervös för att vi eventuellt kommer in i den där ”ligga varannan dag”-fasen, och hur ska det gå om han knappt kan ta sig upp ur sängen? Haha… Det är ju så romantiskt detta, hum. XD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s