4 + 6

I morse vaknade jag med en underlig känsla av att mitt ena bröst hade växt. Fick associationer till i början när jag fortfarande försökte amma sonen, men bröstet var väldigt mjukt istället för hårt. Inte känt något liknande annars. Hmm. Annars känner jag mig fortsatt trött och uppsvälld, lite vagt illamående då och då (men verkligen inte illamående-illamående som den där konstanta känslan av att vara bakis eller att jag skulle kräkas). Är hemma och vabbar sonen nu, som var dunderförkyld i typ ett dygn när vi var iväg, för att senare vara typ helt återställd igen, men kör 48 timmar symptomfri för säkerhets skull. Men kan misstänka att den här tröttheten och energilösheten kanske faktiskt är relaterad till det lilla frö som växer där inne, för jag har gått och lagt mig jättetidigt + sovit bra, men känner mig fortfarande trött. Inga mer rosa flytningar dock, tack och lov!

Känner ju att min kropp håller på med saker som den inte brukar göra, även om jag mår rätt annorlunda från vecka fem förra graviditeten så märker jag ju att något är på gång. Lite obehagligt med så vaga symptom, men det känns ju lite skönt att det är annorlunda denna gång med. Kanske betyder att jag inte kommer få en precis likadan graviditet längre fram heller, med foglossningar och diabetes, kan man ju hoppas. Samtidigt som det på sitt vis också är rätt skönt med tydliga symptom, så man inte går och tvivlar på att man är gravid.

Har skrivit in mig på MVC nu och har tid för hälsosamtal om två veckor. Antar att jag kommer få göra ett antal extra glukosbelastningar inom det närmsta, och om det skulle visa något så blir jag nog slussad till Specialistmödravården igen. Då jag jobbar i princip granne med spec-MVC så hade det inte gjort så mycket, även om det är rätt smidigt att ta sig till vanliga MVC också. Lite pirrigt! Min barnmorska som jag gick hos där jobbar på förlossningen nu, så jag kommer få en helt ny nu. Sen fick jag ju ändå byta när jag fick gå över till spec-MVC, men det känns ju ändå viktigt att man klickar med sin barnmorska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s