ÄL+12

Tydligt streck och 2-3 veckor idag. Detta liknar mer graviditeten med sonen, då jag faktiskt testade på samma dagar och hade ungefär lika starka test. Om jag går tillbaka och kollar min MA-graviditet (vet inte riktigt vad jag ska kalla den för) så gick det knappt att få med strecket på bild, och veckoindikatorn sa 1-2 veckor i detta skede. Minns att jag var orolig, men att det ökade därefter och jag fick 3+ veckor efter ett tag och började slappna av. Kan ju vara väldigt olika detta, men med facit på hand så börjar man ju undra… Jag ropar absolut inte hej ännu, men detta känns trots allt bra.

Känner lite mer tyngdkänsla/tryck över magen, det känns lite ont att böja sig framåt eller ha för tajta byxor. I morse råkade jag ta fel storlek på jobbet (såna sexiga sjukhuskläder: one size fits nobody) och blev med ens förskräckt över att de knappt gick att knäppa! Men märkte mitt misstag och de nya byxorna sitter fortfarande som vanligt. 😊 Annars har jag ont i brösten (men det brukar jag ha vid ägglossning, mellan ägglossning och mens, och under mens – så det reagerar jag knappt på!) och nån liten våg av illamående här och där. Känner även lite ont i höfterna, går inte riktigt att sitta eller ligga i samma position särskilt länge. Hade lite rosa när jag torkade mig en gång igår, än så länge har det inte varit någon annorlunda färg på flytningarna idag.

Tror att jag landat lite mer i detta, i vilket fall har planerarhjärnan satt igång. Hur kommer det bli med dos två av mitt vaccin som ska ges i maj? Kommer rekommendationerna ha ändrats tills dess vad gäller gravida, som nu är en riskgrupp? Jag har visserligen munskydd och visir dagligen, men träffar ju mycket folk och kan bara i undantagsfall jobba hemifrån. Borde jag berätta snarast för chefen, eller vänta? Nu får man ju gå på gravpenning från vecka 20 (?), hur kommer det funka ekonomiskt? Minns att jag var lite irriterad sist då jag fick en del från arbetsgivaren om jag var sjukskriven eller föräldraledig (första halvåret?) men inget extra på gravpenningen. Hur funkar det med förskola? Får sonen bara gå 15 timmar? Tänk om jag får foglossning igen och inte kan bli sjukskriven pga att jag får gravpenning, då kommer jag ju inte kunna ta hand om sonen. Sambon jobbar hemifrån, men måste ju kunna jobba också!

Så fungerar min hjärna, går direkt på sånt. Börjar planera, fundera. Gillar att ha en känsla av kontroll även i en situation där jag egentligen inte har någon. Tänker inte så mycket över barnet i sig utan allt annat. Jag kan inte hjälpa det. Och jag vet ju att det gör ont när planen går i kras, jag hade ju liknande planering när jag fick MA. Men det ger mig samtidigt en bra känsla att försöka strukturera där jag kan. Nu kan jag bara hålla tummarna, och försöka lugna ned mig lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s