12+6

Har fått göra TVÅ KUB, för mini var inte särskilt medgörlig första gången. Men idag gick det fint, låg risk för kromosomavvikelser! Har moderkakan i framvägg just nu, den skulle tydligen kunna flytta på sig så får se vid RUL sen. Kan ju göra det svårare att känna sparkar sen, annars ska det nog inte göra så stor skillnad. Jag beräknades till 12+6 så det blir ingen ändring från innan 🙂

Glukosbelastningen gick sisådär. Här är rutinerna att över 10 mmol efter två timmar räknas som graviditetsdiabetes, även om det inte borde ligga över 8. Jag låg på 9,2. Så inte katastrof (tror att det var över 12 med sonen) men heller inte jättebra. Så jag ska få göra om det igen om två veckor. Är det över 10 då så blir det specMVC igen, annars så får jag vara kvar på vanliga MVC och göra ny glukosbelastning enligt rutin i vecka 28. Har redan börjat anpassa kosten lite, bytt till fullkornsprodukter och tänker efter lite mer. Lite segt när jag fortfarande har svårt att få i mig mat (hade gått ner ytterligare 2 kg idag) men jag får bita ihop. Slipper jag konstanta stick i fingret ett tag till så är jag glad!

Fogarna gör sig fortsatt påminda, och jag har ont i ryggen. Ibland märker jag att jag redan lagt till med den där typiska vaggande gången, och det kändes som att högerbenet låste sig två gånger idag när jag var på väg till ultraljudet. Någonstans så hoppas jag väl att det ska försvinna, men borde nog snart kolla upp det. Hoppas på att kunna jobba så länge jag kan (vilket i dagsläget är tom vecka 20) men sist blev jag sjukskriven på 50% i typ v.16 och på heltid från vecka 20 så får se hur det utvecklar sig. Är ju lite annorlunda nu när man dessutom har en vild tvååring hemma, svårt att undvika en del lyft och dåliga rörelser helt nu. Men jag tar en dag i taget och försöker njuta lite när jag kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s