39+4

Dagens besök till läkaren/MVC bjöd på lite av en curve ball då mitt blodtryck låg lite högt. Allt har ju hittills sett exemplariskt ut så var lite oväntat. Fick sitta en extra lång stund i CTG under vilken blodtrycket faktiskt sjönk något (145/95 från början). Undersökningsmässigt hade det inte hänt mycket sen i måndags. Tappen är fortfarande väldigt mjuk och jag är 2-3 cm öppen, kanske att bebis huvud sjunkit ned något mer sen sist men är ännu ruckbart. Planen är att vänta in att förlossningen sätter igång av sig självt, men jag får en ny kontroll på lördag då jag är på BF+1 för att följa upp blodtryck och allt. Om det inte startat av sig självt, läkaren gissade att det var ett par dagar kvar och att det inte var något oroväckande med blodtrycket i dagsläget men att det skulle följas. Så det är ju bra.

Jag mår okej och har inte märkt av mitt blodtryck eller nåt annat. Nu tror jag definitivt att slemproppen gått i omgångar, haft rejäla slembitar när jag torkar mig. Efter hinnsvepningen var det lite brunt och slemmigt, sen har det varit gulaktigt. Jag har även mått lite illa, typ första trimestern style då jag kännt mig småbakis och inte haft någon direkt aptit. Annars är det samma status, ont lite varstans, sover som en kratta och är stor och otymplig. Lite smått stressad över att förlossningen ska dra igång, men i alla fall inte ren och skär panik längre.

Annars så har min blodsockermätare börjat kapsejsa; jag kan inte ladda upp min data till det system som jag laddat upp till varje vecka. Mäta kan jag fortfarande göra, men ingen från diabetesmottagningen kan se min data så känns ju lite mindre bra. Bra att jag har koll på värderna om det skulle sticka iväg (vilket de inte gjort än) och det är ju ändå så pass nära nu att det inte är så sannolikt att det blir något annat än kostbehandling. Får se om jag tar mig hela vägen till tisdag som är nästa gång det är tänkt att jag ska ladda upp och de ska stämma av. Då är vi på 40+3 vilket är när jag födde sist, och då får man också räkna på att jag flyttades fram fem dagar vid RUL då, vilket egentligen inte var fysiskt möjligt att jag kunnat bli befruktad 😅 Om man nu ska stirra sig blind på siffror, det låter i alla fall på läkaren att de gärna jämför med när det kom igång sist. Räknat från ÄL borde det i så fall vara imorgon, men det verkar ju inte hänt så pass mycket ännu. Aja, den som lever får se. Nu några dagars ovisst väntande och ett inplanerat besök för kontroll i alla fall, känns fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s