Rotavirus och förisfunderingar

Nu är det någon slags vardag här igen, storebror är i alla fall på förskolan och får lite underhållning om dagarna! Hittills i år (alltid lika sjukt att skriva så ha) har vi legat lite på latsidan, så känns bra med lite rutiner igen. Egentligen är väl detta fortfarande en lovvecka och vi har trettondagsafton kvar, men här har vi i alla fall vardag. Vi var på BVC idag och lillebror utvecklas och växer som han ska. Han fick även rota-vaccinet som är nytt sedan storebrors tid, så inget vi har erfarenhet av. Nu har ju lillebror redan innan ökat mängden bajsblöjor per dag något markant (BVC tyckte inte att det lät lustigt, det kan ändras lite över tid tydligen) så vi får ju se hur detta slutar. Kan bli skitkul höhö…

Vi har börjat fundera på hur vi ska göra med inskolning av lillebror (jag är som vanligt redan lååååångt fram i tanken!). Är det för tidigt att göra det till nästa vår? Som jag fattat det som är det vanligast, eller i alla fall lättast att få plats, i början av terminen. Är det nu efter helgerna typ mitten av januari som gäller i så fall? Lillebror skulle i så fall vara ca 1 år och 2 månader, är det kanske lite tidigt? Å andra sidan är frågan ifall vi rent ekonomiskt fixar att skola in i augusti, och då måste ju storebror gå korta dagar väldigt länge. Just nu känner jag mig verkligen nykär och är så himla lycklig så tänker att jag vill vara föräldraledig för alltid typ… Men det finns nog en risk att jag tröttnar på det när nyhetens behag är över? Kanske. Trivs ju väldigt bra på mitt jobb och älskade att få det bästa av två världar sist, innan pandemin som gjorde mitt jobb betydligt mer dränerande än innan. Då orkar man inte komma hem och vara en bra mamma direkt, även om jag minns att jag inte kände att jag hade den energin när jag varit hemma med storebror i x antal månader. Vi får fundera på det, och hur vi delar upp föräldraledigheten. Jag har sett framför mig en helt fantastisk sommar, sen har jag nog inga visioner för hösten faktiskt. Hade ju varit gött att kunna skola in i typ mars/april egentligen, så han hinner komma in i det innan det blir sommarlov och man riskerar att få börja om igen. Undrar om det går, kanske ska diskret prata lite med pedagogerna om det. Vi vill ju inte riskera att inte få plats, eftersom vi har fantastiska typ 50 meter till föris hemifrån som det är nu. Sambons input är att det beror lite på hur ”utvecklad” han är, hur mycket han får ut av förskolan typ. Han tycker att det är dumt att skola in innan de kan gå, men det är ju svårt att veta. Det behövs ju lite framförhållning för att söka platsen liksom, och inte bara att man skickar dit dem direkt när de tagit sina första steg 😅

Nej nu ska jag väl försöka leva i nuet ändå! Undrar hur snabbt man märker effekt av vaccinet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s