Denna dagen ett liv

Våra dagar består just nu med att storebror vaknar runt 06-07, och eftersom han inte för allt smör i Småland förstår hur man är lite tyst så väcker han alltid sin lillebror då med. Så det blir till att fixa frukost till de bägge, sambon brukar natta om lillebror medan jag är uppe och underhåller och gör iordning storebror. Det går segt med potträning, vi rutinpottar morgon och kväll men han tycks inte riktigt fatta grejen. Inte heller när han är naken, han bara sköter sina behov hej vilt överallt och det är inte ens i närheten av att komma i pottan. Däremot har han börjat att ta av sig blöjan själv upprepade gånger, och förstår inte alls när man förklarar att om han inte ska ha blöjan på sig så måste kisset komma i pottan eftersom annars blir det blött i sängen. Det är ändå 9 av 10 gånger han kliver av pottan utan att det kommit något i den (med ett bestämt ”färdig”). Ska försöka ta tag i det ordentligt i sommar när vi är lediga är planen. Tandborstning är också en rolig aspekt på morgonen, då han själv mest sitter och tuggar på tandborsten och får panik och vänder bort huvudet och kämpar emot om man försöker att hjälpa till. Det känns också som att man håller på att misshandla honom typ när man ska ta på solkräm, så som han reagerar. Det är i alla fall varmt nog att inte behöva ta på en massa tjocka kläder när vi går, och han brukar själv vilja ta på sig sina skor och keps innan han oftast självmant och villigt hänger med sin pappa ut mot föris.

Sen går ju dagarna snabbt mellan 9 och 14 då han är iväg. Lillebror vaknar igen runt 10 kanske, sen är det flaska, blöjbyten och sovstunder – och tiden bara försvinner. Han tycks inte få lika mycket panik av att äta och nattas längre (dvs inget hysteriskt gråtande!) men har definitivt lite svårt att koncentrera sig. Vid måltiderna är det mycket annat som är spännande och han ligger gärna och ser sig omkring och ska pilla på allt han kommer åt, inklusive lös hud på ens hals/haka tex… Han spenderar rätt mycket tid på golvet nu, har inte helt knäckt koden att krypa men lyckas förflytta sig lite (mest backa) och tycker det är kul att ta sig till olika leksaker, även om han inte alltid tar sig helt medvetet dit han vill. Vända sig från rygg till mage och tillbaka sker dock rätt medvetet nu! Imorgon blir han redan 6 månader, och vi ska till BVC. Galet! Känns någonstans fortfarande som att vi befinner oss där i mörka november när vi åkte in till Förlossningen och blev en familj på fyra några timmar senare. Sen dess har allt nästan varit som ett töcken, nu är det helt plötsligt nästan sommar utanför porten. Jag hänger knappt med, bara följer med i dessa nya rutiner som formar om sig hela tiden. I juli kommer vi ha två månader ihop då alla är lediga, sen börjar jag att jobba i september är planen! Galet. Kul, men lite läskigt på samma gång. Är både redo och inte redo att lämna familjebubblan. Först kommer ju såklart sommaren, som antagligen blir intensiv, men förhoppningsvis också härlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s