Potträning dag 2(.5)

Idag har gått okej, dock inte lika peppigt som gårdagen. Vi gick över till nästa fas och satte på byxor i morse. Först kändes det som att signalerna verkade tydligare (han tog sig inte mellan benen bara för att det var spännande att utforska en kroppsdel som bara märks när man är naken) men även när han signalerade och villigt, ibland även på eget initiativ satte sig på pottan så kom där inget. Under dagen hade vi en fullträff i pottan som var när jag själv var kissnödig och tog med honom på pottan, snarare än efter hans signaler. Vi satte oss även så en gång tidigare under dagen, och då hände det ingenting så är uppenbarligen inte ett 100% säkert kort. Han började snart säga ”kissa” samtidigt eller sekunderna innan han kissade i byxorna. Även när jag erbjöd att kissa vidare på pottan då det inte var någon jättekiss så kom det inget, däremot kissade han återigen i byxorna strax efter att vi duschat av honom, torkat och fått nys byxor på…

Vi tog även en snabb tur ut till lekparken på innergården hemma, och hann gunga en stund blöjfritt innan jag hörde ett ”kissa!” och vi fick gå hem och byta byxor. Han sa även ”bajsa” ett par gånger, och tog sig tydligt för mage och rumpa, men det var som att det bara kom pyttepyttelite mest hela tiden. Småkladd som inte ens kom i pottan mer än vid ett tillfälle, tills det äntligen ”lossnade”. Tyvärr bajsade han på golvet men var väldigt medveten om det och kom direkt till mig.

Känns som att vi hade fler olyckor idag, som vi inte kunde avsluta i pottan. Pottan fick visserligen mer action idag än den fått på länge innan vi började, men det kändes som att det gick lite lättare igår. Jag backade tom och tog av byxorna igen efter vår smått misslyckade utflykt, men det kändes ungefär detsamma som med byxorna. Men boken säger att man inte ska se det som olyckor utan som träningstillfällen, och sonen var absolut medveten om vad som hände vilket han kommunicerade tydigt. Nu ska han bara lära sig att kontrollera det lite bättre, och bli mer, hm, aktivt medveten om att han är nödig. Han visar med tydligt kroppsspråk att han känner av det, men kopplar nog inte själv att han ska sätta sig på pottan då. Men han sätter sig gärna med en lätt liten push från mig, ”är du kissnödig, ska du sätta dig på pottan?” (så ska man egentligen inte säga för det är tydligen bättre med uppmaning än en fråga de kan svara nej på, men han gör ändå som jag säger!). Problemet där är att han nog inte heller är helt medveten om hur man börjar kissa, och ibland tycker han att han är färdig fastän inget hänt och sen kommer det istället i byxan/på golvet.

Blev kanske lite kaxig efter att det gick bra igår, men jag tror faktiskt inte att det på papper faktiskt gick dåligt idag – bara att jag har en lite mer uppgiven känsla, att det nog blir lite kämpigt detta. Men kämpa får vi göra! Vi är hemma imorgon också, sen är det en vecka kvar på föris innan riktiga semestern. Jag tänker att om vi inte gör några jätteframsteg imorgon så får han ha blöja där och så tar vi av den när vi kommer hem, sen kan vi köra en liten omstart nästa helg och då inte sätta på blöja igen (kanske kan vi ta bort nattblöjan då med?). Men vi tar en dag i taget. Det är ändå lite mysigt emellanåt att hänga så intensivt med min stora kille, medan lillebror hänger med sin pappa mest. Brukar vara så att jag har störst fokus på lillebror och storebror får lite göra sin grej rätt ofta. Jag brukar lämna lillebror med sambon när jag hämtar på föris på eftermiddagen, och då är det bara jag och storebror en liten stund, men det blir sällan att jag spexar till det som nu. Jag vill kompensera lite för att vi måste hänga inne så mycket, och hittar på sånt vi verkligen inte gör var dag annars. Ska försöka hålla peppen uppe, imorgon försöker vi igen att göra lite utflykter och att successivt öka längden på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s