Potträning dag 3(.5)

Denna dagen började bättre. Nattblöjan var blöt, men inte jättemycket kiss. Började med att erbjuda pottan men där kom inget, nu var jag ändå väldigt snabbt där tyckte jag… Nåväl, det tar kanske ett tag att vänja sig att inte kissa i blöjan när man vaknar utan vänta på att gå på pottan. Kan ju ha kommit under natten också och inte vara helt nytt. Nåväl.

När vi varit vakna i drygt en timme sa han ”mamma oj” och tog sig mellan benen, och jag uppmuntrade att sätta sig på pottan där det kom en stor kiss. Sen var vi ute och lekte i lekpark i ca 45 minuter utan olycka! Sen gick det lite utför därefter då han sa ”kissa” och signalerade, men satt flera gånger på pottan utan att det kom något, till slut kom det i byxorna (men avslutade i alla fall i pottan!). En tid senare gick han självmant och satte sig på pottan och det kom kiss! Meeeen en halvtimme efter det kissade han på mattan utan att ens verka reagera på vad som hände.

Då jag tänkte att han ändå borde tömt blåsan rätt bra efter detta så gick vi ut på en till liten utflykt till en lekplats i närheten. Dock gick det bara 10-15 minuter innan han bajsade i byxorna och vi fick gå hem. Sonen var av förståeliga själ upprörd över att behöva gå hem och sluta leka. Jag försökte vara pedagogisk och säga att vi skulle gått hem och bytt blöja om han bajsat där med och att det var bra och skönt att bajset kommit ut, och att det skulle bli skönt med nya byxor också. Sonen var dock inte helt övertygad och var fortfarande ledsen när vi kom hem. Fick honom att sitta på pottan och det blev lite gladare miner när där kom en kiss och han fick beröm. Vi klarade oss också utan olyckor fram till nattningsrutinen då han kissade i pottan.

Såhär när jag summerar dagen så känns det faktiskt som att det gått rätt bra. Han är duktig, även om det kändes lite tungt och hopplöst emellanåt, typ när man praktiskt taget fick släpa hem ett nedbajsat barn i cirkus 30-gradig hetta. Men ja. Som jag tolkar det så förstår han att han känner sig nödig, och kan säga till, dock är det nog svårare att få fram något där och då. Han kan hålla sig ganska länge i stöten, men när det väl kommer så har han ännu inte helt greppat att han kan ta sig till pottan då. Så det är väl det vi får jobba på härnäst.

Kommande fem dagar kommer han att gå på föris sina vanliga dagar (9-14) innan vi går på semester, och det känns för tidigt att skicka dit honom med en säck extra ombyten och lämpa över så mycket träning på dem. Så jag tänker att vi sätter på en blöja, under samma premisser som att han har blöja på natten och att vi kommer ta av den så fort han kommer hem. Om han visar intresse eller ber om att få gå på toa är det såklart ett stort plus, men vi får ju se hur han hanterar den biten i en helt ny miljö och nya personer. Efter den veckan kör vi hur som helst all in igen, och när han är tillbaka på föris i september hoppas jag att vi ska fixa det utan problem (säger jag nu, kommer kanske titta tillbaka på en supernaiv morsa…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s