Potträning dag 11(.5)

Idag har verkligen varit en bergochdalbane-dag, extremt tålamodsprövande. Den började på topp med att sängen var torr i morse! Sonen ville inte sitta på pottan, men höll sig också utan olyckor i 45 minuter tills han självmant sa ”sitta pottan kissa” och gjorde precis det! Nästa kiss i pottan kom också på hans initiativ men minimal inblandning från mig, mer än att han insisterade på att vi skulle ha pottan i badrummet (även om min sambo just då var där inne). Initiativ och förmåga att hålla sig, check! Sen är han lite säregen och envis, men men…

Sen gick det utför. Vi skulle ta dagens tur ut, och började förbereda. Då sonen plötsligt är väldigt motstridig när det kommer till att jag ber honom sätta sig på pottan så försökte jag lägga över lite ansvar på honom, enligt tips från boken. ”Vi ska snart gå ut, då är det skönt att gå på pottan innan!” och sen ”nu är mamma kissnödig och ska gå innan vi går ut, kom och sätt dig tillsammans på toan!” utan framgång. Istället kissade han i byxorna när han satt i soffan, och reagerade inte alls varken före, under eller efter. Först när jag sa ”nämen, har du kissat?” konstaterade han ”byxor blöta”… Sen började han bli otålig och ville gå ut och åka rutschkana, varpå jag försökte ‘sälja in’ pottan att det gick snabbare att kissa där än att vi skulle hålla på och göra rent honom efter att det kommit i byxorna. Sedan gick vi ut, och för tredje dagen i rad fick vi stå vid lekplats och ta hand om nedbajsade byxor…

Väl hemma drog han till med ytterligare en kiss i byxorna (i alla fall ute på balkongen så lite smidigare, ish?) och vi tog en rejäl dusch på det. Efter duschen fick han springa omkring naken under morgonrock, och efter ett tag började han visa signaler att han var kissnödig. Jag försökte med taktiken att leda honom till pottan och sätta honom där, sedan att försöka uppmuntra muntligt, utan framgång. Nästa gång han började visa signaler körde jag en slags avledningsmanöver och sa att jag skulle visa en grej. Resepottan jag skaffat går att använda som toasits på vanlig toastol så jag visade hur man kunde veckla ut benen och fick honom tom att provsitta. Men när jag föreslog att han kanske kunde testa att kissa hade jag uppenbarligen gått för långt och han blev sur. Vid det laget hade jag definitivt varit för på, men kändes så hopplöst när inget kommit i pottan sedan förmiddagen. När jag lämnade honom att lösa det själv därefter så ställde han sig och kissade rätt ut på golvet… En rejäl kiss dessutom. ”Oj nu kommer det på golvet, sätt dig på pottan!” sa jag och försökte att inte låta helt uppgiven. Sonen fortsatte dock att kissa och gav dessutom ett patenterat pillemariskt leende, som brukar vara reserverat för när han är fullt medveten om att han gör något busigt för att locka fram en reaktion. 🥴

När det blev dags för nattningsrutinen sa han ”Sitta potta padda!” och rusade glatt mot badrummet, dock var pottan tom efteråt. Vi gick till hans rum och läste böcker, och jag märkte hur han började se rätt uppenbart bajsnödig ut. Jag valde att läsa vidare och inte säga något, men var beredd på att slänga mig efter pottan. Det behövdes dock inte, för sonen rusade faktiskt dit helt själv efter ett tag och satte sig. Där prickade han för första gången under processen en fullträff med en bajskorv (även om han varit duktig och fått några ”kluttar” innan)! Jag berömde honom och var övertydligt entusiastisk, och han verkade väldigt stolt. Vi läste färdigt och jag sa godnatt och stängde om mig. Det dröjde inte länge förrän han kallade på mig igen, och då hade han bajsat en till stor bajs och även kissat i pottan. Jag berömde, vi tömde pottan i toaletten och spolade, sen gick han snällt och la sig i sängen igen – brukar vara betydligt mer ‘bråk’ än så i vanliga fall. Jag var även beredd på att han skulle upprepa proceduren x antal gånger som tidigare nätter, men till min förvåning så somnade han. Nu är jag lite fundersam på om han kissat ordentligt den sista gången, det känns väldigt långt till morgonen att hålla sig. Jag funderar på om det går att gå in lite senare och få honom att sitta på pottan halvt i sömnen och kissa. Han kanske inte går med på det dock, och då känns det ju dumt att väcka honom. Däremot så verkar han inte vakna av att han kissat annars, och vill ju inte att han ligger i en nedkissad säng. Hm hm. Vilket jobb detta är! Hoppas innerligt att det åtminstone jämnar ut sig med dessa extrema toppar och dalar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s