Två veckor av potträning

Att uppdatera nästan dagligen om processen (projekt blöjfri) har kanske varit lite terapeutiskt, samtidigt som det också bidragit en aning till den allmänna utmattningen. Jag ska försöka att inte gå så fruktansvärt upp i det, och försöka köra lite mer avslappnad approach. Vi får se 🙃

Idag var första dagen vi inte haft en enda olycka! Det kom liiiiite lite bajskladd i byxorna vid ett tillfälle, som dock avslutades i pottan – så jag räknar den som en win! Det var en kombination av att jag försökte vänta ut honom (och han satte sig helt på eget initiativ ett par gånger) och att han gjorde mycket tydliga signaler varpå jag sa ”sätt dig på pottan om du behöver kissa eller bajsa” och han gjorde det. Vi var inne hela dagen då det var regnruskigt och trist, men igår var vi ute drygt två timmar utan en olycka. Vi har fortfarande inte fått honom att göra något på pottan när vi varit hemifrån, men hoppas att vi kommer få till det snart!

Imorgon åker vi till sommarstugan över helgen, vilket inkluderar att åka tåg och sedan hämtas upp med bil. Vi tänker att vi laddar upp med skydd där han sitter och en drös med extrabyxor och bara kör! Kanhända att det blir lite virrigt för honom med miljöombytet, men det kan annars vara precis vad han behöver? Jag tycker det ska bli skönt med miljöombytet i alla fall! Börjar kännas som att sommaren och semestern bara rinner iväg och vi är fast precis i närområdet och jag har inte vågat någon längre utflykt som jag längtat efter. Men det har faktiskt inte ens gått en vecka av semestern, och vi har fortfarande många veckor fram till 1 september!

För att summera de här veckorna med potträning så har det absolut varit en bergochdalbana, och jag är säker på att det kommer fortsätta så ett tag till. Generellt tycker jag att sonen varit väldigt duktig! För två veckor sedan var pottan mest någon slags dekoration som inte fått någon träff på flera veckor – idag har vi haft elva fullträffar! Vi tjuvstartade en eftermiddag och tog av blöjan efter föris, sen körde vi tre intensiva dagar med fullt fokus på träning. Sen kom en jobbvecka med lite dubbla bud då vi satte på blöja och han gick till föris för att sedan få vara naken hemma. Så nu är det faktiskt mindre än en vecka sen vi gått all in, men har heller inte satt på en enda blöja sedan morgonblöjan rök i lördags. Efter det har han varit blöt en natt, och haft en olycka som jag tar på mig då jag försökte pusha pottan för hårt och han i frustration la sig och kissade vid fotändan av sängen. Annars har det varit torrt. Inatt höll han sig över tolv timmar från sista kissen till första besöket på pottan. Rätt galet, mer än en annan klarar av typ 🤣 Och så idag, allting på pottan! Så duktig han är min lille grabb! Nu återstår bara att få till pottan eller toa på tur, och att det ska bli lite smidigare med rutinpottning som han just nu i princip behöver mutas till. Men vi kommer fortsätta jobba på det, och jag tror att det blir positivt att komma iväg en längre sväng för att inte fastna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s