Potträning dag 25(.5)

Det känns som att vi börjar få lite rätsida på potteriet nu! (*peppar peppar*) Storebror sa i förrgår till att han behövde kissa potta när vi för ovanlighetens skull inte var i samma rum som pottan, och igår sa han till när vi var hemma hos svärföräldrarna. Vi har också testat att sätta på kalsonger, vilket också gått bra! Han känns så stor! 🥲

Som det ser ut nu så visar han oftast väldigt tydliga signaler, då är han relativt lättövertalad att få att sätta sig på pottan eller så går han dit själv. Ibland kan vi se att han är nödig men vi kan behöva locka med något. Rutinpottning får vi oftast göra under mutor fortfarande, när vi är iväg har det blivit en del att erbjuda telefonen så han får titta på någon video på pottan. Inte helt optimalt, men effektivt! Han går än så länge bara på potta eller resepotta, som vi ibland tagit med oss in på en offentlig toalett för att få till en rutin där.

Nätterna blev lite småkaosiga efter att vi åkte upp till stugan. Innan så hade han varit torr flera nätter i rad, i stugan kissade han i sängen och fortsatte sedan med minst en olycka om natten tills häromnatten där vi fick till en rutinpottning när han vaknade. Annars har han en tendens att sova igenom olyckorna. Han är väldigt motstridig när det kommer till pottan på natten, säkert för att han har en tydlig idé att han ska in till våran säng tex. När han själv har helt andra planer än de vi tänkt oss kan det bli ”bråk” om de mest vardagliga saker, även sånt som han egentligen tycker är roligt. Försöker med ”gå och sätt dig på pottan så går vi och lägger oss sen,” men det funkar sämst på nätterna även om liknande trug kan funka dagtid. Men det kommer snabbt kiss när man lyckats få honom på pottan, så han behöver uppenbarligen gå, och det är effektivt för att hålla torr säng.

Vi har fortfarande lite olyckor och kan absolut inte slappna av helt, men en del dagar har varit helt torra och det känns inte längre som ett mentalt träningspass att bara existera typ 😊 Nästa steg blir nog att försöka introducera toasits så det går lite smidigare att gå på offentliga toaletter, även om det funkar helt okej med pottan. Men tanken på sikt är väl att man ska slippa släpa med sig något extra. Annars så fortsätter vi, han har varit väldigt duktig och åkt mycket kollektivt, gått på museum och butiker, varit i lekpark och hoppat hoppborg utan att komma av sig och få något i byxorna, vilket känns toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s