Om

I mars 2018 bestämde Vi oss för att skaffa barn. Resan dit var inte särskilt lång, men den var kantad av nyvunnen kunskap om min egen kropp och jag nördade ner mig i allt vad fertilitet hette! I augusti plussade jag, och vår son föddes sedan i april 2019. Sommaren 2020 blev längtan efter ett syskon för stor, och vi påbörjade Projekt Syskon. Här delar jag med mig av resan och allehanda nörderier och filosoferingar.

Jag som bloggar här gör det anonymt, men delar även med mig om allt mellan himmel och jord. I hela mitt vuxna liv har jag haft mer eller mindre oregelbunden mens (bloggar om detta här bl.a.) och var rädd att jag skulle ha svårt att bli gravid, så gick in för det för kung och fosterland. Sen tog det sig på andra aktiva försöket (tredje cykeln efter att vi bestämt oss).

Graviditeten var rätt tuff både psykiskt och fysiskt då jag tidigt fick foglossningar och gick sjukskriven 100% nästan halva graviditeten. När jag väl låg där på soffan – för det var det enda sättet jag kunde existera på ungefär utan att få ont – och tyckte synd om mig själv medan jag binge-kollade Netflix med lägre och lägre kvalitet, så fick jag även reda på att jag hade graviditetsdiabetes. Jag bloggade om min graviditet och resan dit på eggo.blogg.se.