Gott nytt

Årets sista dag, och lillebror blir 6 veckor. 2021 har väl inte varit det bästa året, men det gav oss lillebror ❤ Nästa år kommer jag få hänga med mina fina pojkar, sen kan 2022 få erbjuda vad som helst…

Lillebror har lite nya saker för sig. Häromdagen somnade han för kvällen redan klockan 19 och sov sedan 4-5-timmars sjok fram till 9-tiden. Han var vaken en liten längre stund kring femsnåret då vi bytte blöja och han bajsade under tiden, sen kom han till ro igen. Igår somnade han först kring midnatt, men kompenserade genom att sova nästan 6,5 timme oavbrutet efter det, och somnade sen snabbt om för ytterligare 4 timmar. På dagarna tar han mest korta powernaps, sover som längst en timme. Egentligen ska så små bebisar inte ha någon dygnsrytm eller förstå skillnad mellan natt och dag, men lillebror har visst inte fått det memot. Det gjorde inte storebror heller, som jag tror sov typ 7 timmar oavbrutet vid denna ålder, klockade 9 timmar när han var två månader när vi firade midsommar minns jag väldigt exakt.

Lillebror äter fortfarande ibland väldigt ofta under dagen, med lite mindre mängder. Ibland går det längre mellan måltiderna och det finns ingen tydlig rutin just nu. Men han får ju styra det. Han har även börjat bajsa ofta. Innan var det en bajsblöja om dagen, de senaste dagarna har det istället varit 5-10 bajsblöjor och knappt någon med bara kiss. Vi har inte gjort något nytt vad jag kan komma på, det är normal färg och konsistens på bajset och han verkar inte vara särskilt besvärad. Storebror bytte vi bajsblöja på typ en gång i veckan och det tog 10 dagar innan han skötte magen första gången (medan det kändes som att jag bytte typ 100 gånger på lillebror bara på BB). Det är spännande hur olika det kan vara, särskilt som lillebror ser extremt mycket ut som storebror i samma ålder. Det hjälper ju inte heller att lillebror ärvt i princip alla kläder från sin storebror. Får se hur han fortsätter utvecklas, både fysiskt och psykiskt. Storebror är oftast extremt kärleksfull mot honom, så hoppas att de kommer få en fin relation, särskilt om något år då de kan få mer utbyte av varandra. Än så länge vill storebror hjälpa till mycket med blöjbyten, springer och hämtar nappen när lillebror är ledsen och vill gärna ligga bredvid i babygymet. Han kan även sno lillebrors napp och försöker lyfta bort honom från ens famn om han tycker att lillebror fått nog med uppmärksamhet, men oftast är han väldigt mjuk och fin.

Går in i det nya året med ett överflöd av kärlek och en positiv inställning, vilket jag verkligen hoppas får vara temat för året! Förra nyår hade jag nyligen gått igenom ett missfall och hade en vilocykel där jag inte visste alls vad framtiden skulle bjuda på, så det känns som att det är en bättre grund denna gång. Gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s